Review schrijfgerei: pilot frixion en papermate replay max

Mijn lievelingspennen: Pilot Frixion. De inkt van deze pennen reageert op warmte. Hierdoor kan je ze wissen zonder gummen, zonder tintenkiller… Gewoon door de warmte die vrij komt bij de wrijving met de achterkant van de pen (een soort rubbertje). Veel kinderen schrijven met deze pen ook mooier en de pen heeft een handig antislip stuk (niet voorgevormd). Enige nadeel is dat voor sommige kleine kinderen het ‘gommen’ nogal moeilijk is omdat die vloeiend en hard moet verlopen. Wanneer de pen leeg is kan je er nieuwe vullingen voor kopen. Van Frixion zijn er ook markeerstiften te koop. Erg handig voor kinderen die nogal vaak correcties moeten maken maar toch liever met pen schrijven dan met potlood.

Ik zag deze ochtend ook PaperMate Replay liggen, een uitgombare balpen. Deze pen schrijft zoals een gewone balpen, maar het schrijfspoor kan uitgewist worden met het gommetje op de dop van de pen. In tegenstelling tot bij de Frixion blijft hier het schrijfspoor wel nog wat zichtbaar na het gommen. Het lijkt bovendien ook of het gommetje snel slijt (echt een oordeel vellen kan ik niet omdat ik de pen nog maar 1 dag heb). Voordeel is wel dat de pennen goedkoper zijn.

 

Reageer op dit bericht